tisdag, oktober 05, 2010

Mer pengar lyckligare?

Pengar är inte allt sa en kompis till mig när vi var yngre. Lätt för den som har mycket att säga något sånt till en som har mindre. Nej jag tror inte heller att pengar är allt men du kan göra så mycket mer med mer pengar än mindre/utan. Utan eller med väldigt lite pengar är det mycket som kan gå i stöpet boende, inte får äta sig mätt, inte kunna göra någonting,ett tandläkarbesök, retaurangbesök, kläder eller ja vad som helst. Det är alltså flera saker som kan gå åt skogen än om man har pengar. Med en lön kan vi iaf göra det nödvändiga + saker vi vill göra. Vi har i alla fall möjligheten att välja vad vi vill göra. Sen om det gör en lyckligare, jo till en viss del tror jag allt, det är iaf en viktig byggsten. Sen är det ju anda viktiga faktorer som spelar in också såklart.

Tänker på alla sjuka som haft oturen och blir utförsäkrade. Gör det dem friskare? Inte nog med att de är sjuka utan de måste även oroa sig om hur de skall klara sig. Kan man inte få slippa? Räcker väl och vara sjuk.

2 kommentarer:

Jeanna sa...

Pengar gör en inte lyckligare, däremot kan pengar skaffa en frihet och trygghet. Men lycka, nej...det går inte att köpa för pengar.

Skumsvamp sa...

Så sant.