tisdag, augusti 10, 2010

Binda räntan?

Sitter och fundera på det just nu. Binda eller har rörligt, eller lite av varje. Har surfat runt och kollat på en massa sidor. Men jag blir bara snurrig.
Hur har ni gjort? Bundit hela? Eller kör ni allt rörligt? Eller lite av varje?

7 kommentarer:

Carolin sa...

Finns inget rätt eller fel....det är bara att köra på känsla. Men vill man veta hur mycket utgifter man har varje månad ska man binda. Har man råd att utgifterna går upp och ner ska man ha den rörlig. Eller så kan man ju ha lite av varje....det är svårt. Men man ska ta det som passar ens ekonomi bäst.

Skumsvamp sa...

Vet att det inte finns ngt rätt eller fel och att man tjänar på att ta rörligt i längden. Frågan är om man vill ha den osäkerheten även om ens ekonomi skulle klara det. Jag tycker det verkar bra att ha en del bundet och så resten rörligt. Beslutsångest. Har läst en del och alla verkar ju spå att den ska stiga och gå upp mot 4% inom ngt år. Binder man nu kan man ju får rätt mycket mindre.

Carolin sa...

Men du kan ju ändra dig om du känner att den rörliga räntan börjar gå upp och du har en del som är det. Då kan du ju bara ringa banken och säga att du vill binda. Så bara för att du har en del bundet och en del rörligt betyder det ju inte att du kan binda den rörliga senare.

Skumsvamp sa...

Sant sant...

Skumsvamp sa...

Ringde föresten banken och frågade vad vi skulle få för räntor om vi band. Men det va sämre rabatt då. Tyckte jag iaf. Vet inte vad som är bra och dåligt just nu iofs.

Jeanna sa...

Jag har mitt huslån på rörlig ränta. -Jag satt för några år sedan och gjorde massiva uträkningar (hihi) på både det ena eller det andra och kom framtid att när det i alla fall gäller mig så tjänar jag på att ha allt rörligt. =o)

Skumsvamp sa...

Ja vi (jag hehe) har också gjort en massa men jag har ändå beslutsångest. Känns inte kul och betala en massa ränta om det går att slippa.